Friday, January 02, 2015

2015

Assalamualaikum,

Cepat masa berlalu. Sekarang dah tahun 2015 dah. Atie dah tak seaktif dulu untuk update belog sebab lepas kawen nie banyak benda tengah belajar. Update bile rasa nak update jea. Entri untuk big day pon tak update lagi. Memandangkan sudah masuk tahun 2015, entri yang lepas-lepas tuh atie stop update yea. Yela. Kan dah masuk tahun baru. Kisah Baru, Jalan Cerita Baru. Ye dakk? Haaa.

2014? Macam-macam peristiwa pahit, manis, masin, payau semua atie lalui. Thank for be a great year. Thank you so much. Now, let's continues to struggle for your life. Banyak lagi kena belajar. Ayuhhh. "Keep Calm and Struggle ON".


Monday, November 03, 2014

Throwback : Nikah

Assalamualaikum,

Akhirnya dengan perasaan bermalas-malasan, atie memalaskan diri mengupdate blog. Seperti yang dijanjikan atie nak update momento-momento mase majlis besar atie tuh walaupun sudah beberapa bulan berlalu. Tapi perasaan pengantin baru tuh masih baru taw. mihmih.

Persiapan semestinya beberapa bulan sebelum majlis dibuat. Tapi atie sebulan sebelum baru nak buat. Kelibut cikit la. Dengan nak berenti kejenye. Macam-macam benda kena fikir. Pelamin, Baju nikah, Baju sanding, Makanan, Goodies Bag dan banyak gi woo. Bile teringat mase nak buat persiapan tuh, mesti teringat muke stress fikir itu ini. Yela kan sape tanak majlis besar kita sempurna. Ye dak?? Tapi alhamdullilah semuanya berjalan dengan lancar.

Untuk entri nie nak kongsi mase hari nikah atie. Baju ditempah di Rahana Kasih. Kain atie beli sendiri sebab memang plan nak buat jea. Atie buat potongan kurung moden dan tambah lace cikit. Kain pulak akak Rahana tuh kate potong berapa ntah cam payung dah. Cantikk. Seriuss. Shawl pulak beli dekat Calaqisya dekat Bandar Baru Uda, JB tuh. Veil puler akak rahana buat sekali lace same dengan baju. Serius atie suke. Cantik sangat. Nampak macam perkahwinan bajet pon ade kan? Tapi tade la bajet sangat.

Hantaran pulak atie buat sendiri jea. 7 dulang berbalas 9. Pening nak fikir letak ape dekat dulang tuh. Haih. Dekorasi dulang lak kali nie atie buat simple jea. Sebab mase tunang tuh dah buat heavy sangat. So, nikah nie simple jea. Nanti atie tunjuk gambar dulang atie tuh.

Pelamin dan make up pulak dengan Kak Ayu (Taktahu name betul bridal tuh sebab kawan Umie atie). Tengok gambar die make up, cantikkan? Atie suke gilerrr. Haaa. Pelamin pulak. Atie buat majlis dekat rumah. So, pelamin rumah jela. Kecik jea takle besar-besar, nanti roboh rumah atie. Atie cakap dekat Kak Ayu atie nak yang camni camni. Naseb baik Kak Ayu nie senang nak berunding dan sanggup melayan kerenah atie yang cerewet nie. Kejap lagi atie tunjuk gambar pelamin atie. Itu la hasil imaginasi atie. Mihmih.

Hantaran setel. Pelamin setel. Baju setel. Tok kadi tuh semua dah setel lama dah. Tapi yang best sekali ayah yang nikahkan Atie. Terharu ayah pergi buat permohonan dekat Jabatan Agama. Terharu sangat. Okay dah! Makanan pula. Makanan semua atie bagi keputusan 100% dekat umi atie jea. Cuma atie mintak lauk ketam jea. hikhik. Naseb la rumah dekat dengan tempat nelayan senang dapat ketam. Ketam masak sambal telur. Perghhh. Terliur weyhh. Dah-dah cukup dah tuh membayangkan. Haaaa. Bunga tangan pulak terlupe. Bunga tangan atie pinjam je dekat Kak ayu jea. Ape lagi? Ape lagi? Semua dah okay kot. Okay la. Tengok Gambar jom.

Outfit.


Akad Nikah. Dupdapdupdap.

Mas Kahwin




Pelamin dan Hantaran.


Alhamdullilah semuanya berjalan dengan lancar. Terima kasih sangat. Atie harap hubungan nie hingga ke akhirat. Amin. Haaa. ade gambar tuh tade caption. Taktahu nak tulis ape. Korang letak la caption sendiri. Maluuu :P. Thank baca kisah semalam atie. Saje nak share dekat awak semua.

Monday, September 08, 2014

B2B

Assalamualaikum semua,
 
Lama tak update belog kan. Sekarang atie busy jadi surirumah sepenuh masa. Yela kan baru saje mendirikan rumahtangga, bukan terus expert dalam semua perkara. Hikhik. Atie nak share dekat korang la pasal majlis besar atie tuh. Boleh tak? Next entry yea. Atie akan cube merajinkan diri update belog macam dulu. Wokeyyy??? Okay. Nak belanje satu gambar jea dulu.

 
Lagi satu atie dah ubah cikit wajah belog atie pada simple blog. Sebab malehh dah nak fikir-fikir coding HTML nye. Feninnn. So, sejuk cikit mate pandang belog atie kan? Haaaa. Bak kate mak jemah, Back to Basic. Kbai